Vrienden van de Streektaal Lochem

Streektaal in ‘t nieuws


PROGRAMMA ACHTERHOEKS STREEKFESTIVAL 17 JULI 2016


AANVANG: 11.00 UUR  EIND: 19.00 UUR

ENTREE: € 7,50  VOORVERKOOP: € 6,-- (KINDEREN TOT 12 JAAR GRATIS)

Ruim 70 standhouders, twee tapasweides, workshops, een Spølweide voor de kids en heel veel muziek. Dat is het Achterhoeks Streekfestival 2016. Het kleurrijke evenement heeft plaats op zondag 17 juli van 11:00 tot 19:00 uur in Openluchttheater Eibergen en het omliggende park.


Het hoofdterrein (theater en Oude Maat) staat in het teken van alles wat de Achterhoek zo mooi maakt: streekmuziek met onder meer Bökkers, duurzame en verrassende streekproducten en oude ambachten.  


Spølweide voor kinderen

Op de Oude maat is er voor de kinderen heel veel gratis vertier. 'Tuinen van Geerdink' verzorgt een prachtige speelplek aan het water. Daarnaast kunnen de kids onder andere een rondje rijden op een echte pony of samen boetseren.


Oaver de Grenze

Dit jaar introduceren we een nieuw thematerrein: ‘Oaver de Grenze’ (Nieuwe Maat). Op deze hippe plek vind je onder meer oude Citroën 2CV's en reuzenvliegers, kun je genieten van wereldmuziek (live optredens) en chillen aan het water bij ‘De Oase’. Maak kennis met Centrum Goud en laat je betoveren door de klankschalen van Wim Holthaus.


Tapasweides

Je vindt dit jaar maar liefst twee tapasweides op het Achterhoeks Streekfestival. Zin in een lekkere wafel of  zuivelproducten van De Melkbus? Dan moet je op de tapasweide naast het theater zijn. Ohja, de biologische FrietFiets is er ook. Door dagblad AD uitgeroepen tot lekkerste friet van Nederland!


Op 'Oaver de Grenze' kun je onder meer genieten van de Italiaanse tapas en Indische hapjes van Dapur Kita. Bekijk snel de preview videoclip ACHTERHOEKS STREEKFESTIVAL 2016 waarin we een aantal deelnemers aan je voorstellen.


Muziek

Muziek is er van Bökkers, Balkanari, Lilith Effie, Michelle Bouwman, La Manouche trio, The Bottles Of Smoke en Wim Holthaus. Verder

roofvogelshows, gratis workshops Latin Dance, klankschalen op 'De Oase' en heel veel meer. Check de videoclip MUZIEKPROGRAMMA ACHTERHOEKS STREEKFESTIVAL 2016 waarin we je kort de bands en artiesten presenteren.


Meer weten over deelname? Mail naar algemenezaken@openluchttheatereibergen.nl.


Terug