Vrienden van de Streektaal Lochem

Activiteiten

Zaoterdag 4 augustus 2018.  Joorlijkse verhalenaovend bie de Keihave in Gorssel


De tuin de Keihave is al enige tied eslotten veur publiek, maor de familie ten Have hef veur ons een uutzondering emaakt. Wieleu bunt ze dan ok zeer erkentelijk, dat ze bereid bunt ons nog een kere te ontvangen. Dissen aovend kön ie dus neet alleen genieten van mooie verhalen,  maor ok van de prachtig angelegde tuin.


De aovend begint um 19.30 uur (open vanaf 19.00 uur) en duurt tut 21.30 uur. Bie slech weer wodt de veurdrachten binnen ehollen.

De entreepries bedraeg € 8,00 p.p. (is incl. 2 koffie/thee).

Niet-leden bunt ok van harte welkom!


Ok disse kere hebt wie weer 3 veurdragers op 3 verschillende podia.


Herman Veldsink (Warnsveld) is geboren in de gem. Hardenberg. Hee hef joren in ’t onderwies ewarkt en hee schrif verhalen veur De Moespot onder ’t pseudoniem “Mans oet Warnsveld”.


Herbert Leerink (Varik) is geboren in Aalten en nao joren in ’t westen te hebben ewoond is hee in Varik neer-estrekken. Hee is een geboren verteller, stuurt regelmaotig copy naor De Moespot en hef ok al een kere met een verhaal in Flonkergood estaon.


Diana Abbink (Winterswiek/Meddo) is een echte Winterswiekse. Zee schrif neet allene verhalen en columns maor gif ok presentaties aover de Nedersaksische taal. Baovendien  is zee veurzitter van Dialectkring Achterhook en Liemers.


Terug